Tiada Hukuman yang Setimpal (LSY/L6A 2012)

Go down

Tiada Hukuman yang Setimpal (LSY/L6A 2012)

Post  Lim Sok Yin on Thu Jun 28, 2012 5:55 pm

(JOHOR)Pada 13 Mac yang lalu,seorang budak perempuan berusia 5 tahun yang bernama Dirang telah diculik, dibunuh, kemudian mayatnya dibakar dan disumbat ke dalam lubang dinding rumah terbiar.
Hal tragedi ini berlaku apabila adik Dirang disuruh oleh ibunya untuk membeli mi segera dan telur dengan membawa wang tunai RM4 di kedai runcit di tingkat bawah blok perumahannya. Namun, adik Dirang hilangkan diri menyebabkan ahli keluarganya terpaksa membuat laporan polis.
Ibu mangsa, Roselyn mendedahkan bahawa dia pernah menerima panggilan telefon dan SMS daripada seorang wanita yang tidak dikenali. Wanita tersebut mengugat akan membunuh Dirang jika keluarga Dirang gagal membayar wang tebusan sehingga RM30ribu.
Sementara itu, pihak polis tidak mempunyai apa-apa pengesahan dan siasatan lanjut mengenai dakwaan Roselyn berhubung dengan tuntutan meminta wang tebusan tersebut. Sebaliknya, polis hanya memberkas tiga orang suspek, termasuk seorang wanita yang disyaki terbabit dalam kes tersebut.
Semakin hari lanjut, mayat Dirang akhirnya dijumpai dalam keadaan yang menyedihkan. Walaupun pembunuhan Dirang telah dihadapkan ke mahkamah, diharap dia menerima hukuman yang setimpal,tetapi dalam hati Roselyn, tanpa hukuman yang setimpal dengan perbuatan membunuh dan membakar anaknya.

Lim Sok Yin

Posts : 10
Join date : 2012-06-20

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum