Lelaki bunuh kekasih isteri warga Malaysia

Go down

Lelaki bunuh kekasih isteri warga Malaysia

Post  Lee Bee Ying (L6A/2012) on Thu Jun 28, 2012 5:22 pm

MELBOURNE 28 Jun - Seorang lelaki Indonesia didapati bersalah membunuh kekasih isterinya yang merupakan warga Malaysia dalam satu kejadian di Sydney, Australia pada tahun lalu.

Hazairin Iskandar semalam disabitkan oleh juri Mahkamah Agung New South Wales, bagi kesalahan menikam hingga mati Mohd Shah Saemin, 43, di luar unit kediaman mangsa di Leichhardt di Sydney pada malam 21 Februari 2010.

Hazairin didakwa membunuh mangsa selepas mendapati lelaki itu menjalin hubungan dengan isterinya. - BERNAMA

Pada pendapat saya , lelaki Indonesia itu seharusnya memahami dan cuba berunding dengan isternya dahulu barulah mengambil tindakan , tetapi tindakan yang diambil tidak boleh melanggar undang-undang negara.Dia boleh bercerai dengan isterinya atau cuba memahami dan mendengar penjelasan isterinya , barulah mencari langkah untuk mengatasinya. Jika seseorang sentiasa terburu-buru apabila masalah timbul , ia akan membawa kesan yang negatif seperti berita ini.Oleh itu , kita seharusnya berwaspada dan bersabar apabila masalah timbul dan cuba mengatasinya dengan baik dan pastikan melakukan tindakan yang rasional pada masa itu. Smile

Lee Bee Ying (L6A/2012)

Posts : 7
Join date : 2012-06-22
Age : 24

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum