Sekumpulan lelaki larikan mesin ATM(LSY/L6A 2012)

Go down

Sekumpulan lelaki larikan mesin ATM(LSY/L6A 2012)

Post  Lim Sok Yin on Fri Sep 14, 2012 5:17 pm

SEREMBAN: Sekumpulan lelaki bertindak nekad melarikan sebuah mesin pengeluaran wang automatik (ATM) sebuah bank yang mengandungi wang tunai RM150,000, di Seremban 2, awal pagi ini.Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Saiful Azly Kamarudin berkata, kejadian antara jam 3.15 pagi hingga 4 pagi itu dirancang rapi kumpulan penjenayah terbabit. "Hasil rakaman kamera litar tertutup (CCTV), kita dapati semua suspek memakai topeng dan dipercayai lebih daripada tiga orang dan mereka mulanya bertindak menyembur cat pada CCTV," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.
Menurutnya perompak terbabit kemudian bertindak memecahkan dinding cermin di premis bank tersebut menggunakan tukul besi, sebelum memotong dan melarikan satu daripada sembilan mesin ATM dan deposit wang bank berkenaan.
Katanya, kejadian itu menyebabkan penggera di bank berkenaan berbunyi, namun
suspek berjaya mematikan sistem penggera.
Katanya, kejadian rompakan itu disedari kira-kira jam 6.50 pagi oleh seorang pelanggan yang kebetulan mahu mengeluarkan wang di bank berkenaan sebelum menghubungi polis.
Mesin ATM yang dilarikan itu berjaya ditemui di sebuah ladang di Jalan Labu, dekat sini, pada 11 pagi tadi, namun semua wang telah dilarikan, katanya.
Polis kini meneliti rakaman CCTV untuk mengenal pasti suspek terbabit.

Lim Sok Yin

Posts : 10
Join date : 2012-06-20

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum