Guru mati terkena tembakan ketika memburu kancil

Go down

Guru mati terkena tembakan ketika memburu kancil

Post  Lum Mei Qi (L6A/12) on Sun Aug 26, 2012 2:40 pm

SEREMBAN 23 Ogos - Seorang guru mati manakala rakannya cedera setelah terkena tembakan senapang patah ketika berburu bersama tiga yang lain di kawasan hutan di Kampung Pondoi Tampin, dekat sini, semalam.

Dalam kejadian pada pukul 11 malam itu, Amir Ain, 40, yang cedera parah di perut mati ketika dalam perjalanan ke hospital, manakala rakannya yang berusia 50-an cedera di punggung dan kini dirawat di Hospital Melaka.

Ketua Polis Daerah Tampin Supt Wooi Kooi Cheang ketika dihubungi hari ini berkata kelima-lima mereka masuk ke kawasan hutan berkenaan pada pukul 9 malam untuk memburu kancil.

"Siasatan mendapati seorang daripada mereka melepaskan tembakan ke arah satu objek yang dipercayai haiwan itu tetapi selepas dihampiri objek yang disangka kancil itu ialah orang," katanya.

Wooi berkata berikutan kejadian itu, polis menahan seorang lelaki yang merupakan saudara terdekat mangsa yang mati dan dua rakannya untuk menbantu siasatan.

Polis turut merampas selaras senapang patah milik lelaki itu bersama sembilan butir peluru hidup dan satu kelongsong peluru, katanya.

Pada pendapat saya,janganlah masuk ke kawasan hutan pada waktu malam persendirian dan perlulah menjaga keselamatan sendiri supaya tidak berlaku perkara ini lagi.. Crying or Very sad

Lum Mei Qi (L6A/12)

Posts : 10
Join date : 2012-06-21

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum