Aliran trafik lebuh raya utama lancar

Go down

Aliran trafik lebuh raya utama lancar

Post  Choy Wei Quan (L6A/2012) on Sun Aug 26, 2012 11:16 am

KUALA LUMPUR: Aliran trafik di semua lebuh raya utama menghala ke ibu negara bergerak lancar dari awal pagi sehingga 10 pagi ini namun dijangka bertambah pada tengah hari.

Jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) ketika dihubungi Bernama hari ini berkata tiada kesesakan dilaporkan di Lebuhraya Utara Selatan dan Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak sepanjang pagi. Bagaimanapun, jumlah kenderaan dijangka meningkat di beberapa kawasan di lebuh raya pada tengah hari sehingga lewat petang hari ini yang akan mengakibatkan kesesakan berikutan sesi persekolahan yang akan bermula esok.

Pada pendapat saya,para pengguna lalu lintas perlu mengubah sikap mereka yang mementingkan diri supaya aliran trafik terutama semasa tempoh perayaan. Alira trafik Malaysia semasa waktu perayaan agak sesak kerana rakyat akan balik ke kampung.Banyak pengguna lalu lintas tidak peduli orang lain dan hanya mementingkan diri.

Para pengguna lalu lintas harus bekerjasama untuk mengelakkan berlakunya kemalangan lalu lintas. Untuk mencapai objektif tersebut, para pengguna harus berhati-hati semasa menggunakan lalu lintas dan memandu serta mengikut peraturan yang ditetapkan.

Choy Wei Quan (L6A/2012)

Posts : 6
Join date : 2012-06-24

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum