MUTAKHIR Penjual permata didakwa culik anak Datuk

Go down

MUTAKHIR Penjual permata didakwa culik anak Datuk

Post  HowShengYuan/L6A-12 on Wed Jul 25, 2012 9:14 am

SHAH ALAM: Seorang penjual batu permata dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari ini, atas tuduhan menculik, mengurung dan menahan seorang budak lelaki berumur sembilan tahun yang juga anak kepada seorang 'Datuk', bagi menuntut wang tebusan RM850,000 tujuh tahun lalu.

K Sangelee Thevan, 38, dari Kulim, Kedah, didakwa bersama V Ayakannu, 39, yang dijatuhkan hukuman penjara seumur hidup atas kesalahan sama serta dua lagi yang masih bebas melakukan perbuatan itu di Seksyen 13 di sini, kira-kira 1.30 tengah hari pada 4 Mac 2005.
Sangelee Thevan didakwa mengikut Seksyen 3 Akta Culik 1961 yang memperuntukkan hukuman mati atau penjara sehingga 20 tahun dan sebatan, jika disabit kesalahan.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Pada pendapat saya,keselamatan masyarakat sekarang dah mula merosot,banyak berlaku kes keculikan,kes rugut dan sebagainya.Adakah pihak berkuasa bertindak untuk cuba menghapuskan jenayah?
avatar
HowShengYuan/L6A-12

Posts : 5
Join date : 2012-06-20

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum