18 terkorban dalam serangan bom di Iraq

Go down

18 terkorban dalam serangan bom di Iraq

Post  Maxwell (L6B/2011) on Fri Oct 28, 2011 7:13 am

BAGHDAD: Seramai 18 orang terkorban semalam dalam dua kejadian letupan bom di Shiite, Baghdad - serangan paling tragik menggegar Iraq sejak Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama mengumumkan pengunduran penuh angkatan tenteranya dari situ pada akhir tahun ini.

Dua anggota polis berkata, letupan pertama berlaku di kedai muzik selepas jam 7 malam menyebabkan dua maut manakala letupan kedua empat minit kemudian ketika anggota penyelamat bergegas ke tempat kejadian.
Tiada pihak yang mengaku bertanggungjawab setakat ini.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Keganasan masih berterusan meskipun kita sudah berada di dunia yang moden dan berilmu tinggi ini. Adakah orang yang melakukan keganasan ini tidak ada sifat kemanusiaan atau hanya mahu mencari keseronokan apabila melakukan perbuatan yang tidak berperikemanusiaan ini? Tidak boleh dinafikan bahawa kekurangan kuat kuasa undang-undang menyebabkan kejadian ini berterusan. Pada pendapat anda apakah langkah-langkah yang boleh diambil untuk membendung masalah ini?

Maxwell (L6B/2011)

Posts : 8
Join date : 2011-05-19

View user profile

Back to top Go down

18 terkorban dalam serangan bom di Iraq

Post  Jia Mei L6B on Sun Jan 15, 2012 9:16 am

Pada pendapat saya,pendedahan didikan agama ,pelaksanaan tindakan undang-undang,peranan pendidikan,peranan masyarakat serta media massa merupakan langkah-langkah yang seharusnya diambil untuk membedung masalah ini..

Jia Mei L6B

Posts : 10
Join date : 2011-05-19

View user profile

Back to top Go down

Program mesra alam diberikan

Post  Lixin Lim [U6B] on Tue Feb 14, 2012 4:20 pm

Saya berasa adanya yang mungkin ingin melepaskan kegeraman terhadap kerajaan sebagai amaran dan oleh sebab kelonggaran undang-undang yang menggalakkan mereka melakukan letupan bom tanpa berasa takut.Pada pendapat saya,saya berasa kerajaan boleh melakukan program yang berkaitan dengan mesra alam dan memupuk sifat yang berperikemanusiaan dalam kalangan masyarakat.

Lixin Lim [U6B]

Posts : 16
Join date : 2011-05-20

View user profile

Back to top Go down

Re: 18 terkorban dalam serangan bom di Iraq

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum